A tenyésztésbe vont kutyáink mindegyike rendelkezik egészségügyi szűrésekkel, valamint a tenyészthetőséghez szükséges feltételekkel!

Üdvözlünk az oldalunkon kedves látogató.

The Independent bullterrier kennel

Az Independent bullterrier kennel mögött egy igazi Angol bullterriert imádó család áll. Arra törekszünk, hogy tenyészetünkből olyan Angol bullterrierek kerüljenek ki, akik egészségesek a fajta standardnak megfelelő jegyeket magukon és magukban hordozzák, valamint temperamentumosak és egészségesek. Ezért minden tenyésztésbe vont állatot szűretünk az alábbi örökletes betegségekre: szív- és vese betegségek, térdkalács-ficam, BAER teszt. Erről a Hungária Bullterrier klub weboldalán is meggyőződhetnek.

A fajta iránti szerelem már közel 20 évre nyúlik vissza. Első bullterrierünk Igor volt, aki kizárólag hobbi céllal került Hozzánk, majd később egy igazán ígéretes bullterrier tulajdonosai lehettünk. Zizike, aki már a szivárványhídon túl vár ránk, hogy egyszer újra együtt játszhasson velünk.Zizi aHungária Champion cím mellett még Veterán Champion címmel büszkélkedhet, gyakorlatilag vele ismertük meg a kutyakiállítások világát, vele éltük át először milyen az, amikor egy külföldi kiállításon győztes kutyának járó cím elismeréseként gratulálnak, fotóznak és felcsendül a We are the champion! Pályafutása befejeztével 2009-ben a Magyar Kutyások Szövetségénél az év bullterrierje lett.

Vele sikerült egy egészen kiváló párosításból lehozni azt az almot, amiből egy bullterrier kiskutyát tartottunk meg, Independent Audacity, alias "Kamillát", akinek fajtajegyei nagyon erősek lettek, így a kiállítási eredmények is jöttek gyorsan. Szintén ebből a párosításból ért el Hungária Champion, Show Chamipon, Grand Champion címet egy másik tőlünk származó szuka bullterrier, Independent Amulet. Kanok között Independent Al Capone ért el Román Champion címet.

Cosmpolitan Black Magic Eyes "Magic" kutyánk már Hungária Junior Champion, Hungária Champion, SRB Champion és RO Champion, Klubgyőztes, Magyarországon és Romániában is a 2011 és championok championja, valamint 2010-ben a Magyar Kutyások Szövetségénél az Év szuka bullterrierje is egyben.

2010-ben érkezett hozzánk Bullterrific Ariane "Rizi", aki mára ugyancsak Champion címmel büszkélkedhet.

Magic és X-Patriot the Joker bullterrier párosításából született 9 gyönyörű kis bullterrier, akik közül egy fehér szuka kis bullterriert tartottunk meg Independent Dramatic Love "Roxy" vele képzeljük el a következő 4 éves tervünket, mely remélhetőleg az elvárásaink szerint alakul és csodálatos eredményeket fog szerezni.2011-ben Hungária Junior Champion és Hungária Derby Winner címekkel büszkélkedhet. Továbbá 1x bébi best in show I. 2x kölyök Best in show I. 3x fajtagyőztes és 3x Hungária Prima Junior és 1x fajtacsoport III. eredmények birtokosa.

2011-Májusában Independent Audacity és Dutch Deity Bull Position párosításból születtek kiskutyáink. Independent Femme Fatale alias Lil egy fantasztikusan szép kislány. 2014-re Junior champion, 2x felnőtt champion cím mellett klubgyőztes best in show gyöztes . címmel lett gazdagabb.

2011 december 24-én érkezett kennelünkbe Jet Setter at Independent the Joker, a legnevesebb német Jokert tenyészetből. Neki apukája az Angol trophy győztes Angol Champion Megaville Vision, anyukája pedig Ch. Seventh Heaven the Joker Multi Jch Német Champion szuka.

2011-decemberében Kiskutyáink születtek ch Bullterrific Ariane és Dust in the Wind Opalplast párosításból, Több kutya is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Independent hypnotic poison junior champion és felnőtt champion címmel rendelkezik. Independent Honney to Sweet junior és felnőtt champion címe mellett klubgyőztes címmel és több klubb helyezett ereménnyel büszkélkedhet. Az alomból Independent happyness 4 Life az a fiú kutya, aki nem várt módon junior és felnőtt champion címe mellett klubgyőztes címmel is rendelkezik. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a 2014-2015-ös crufts kvalifikációt is ő szerezte meg Magyarországon.

2013. Jet Setter at Independent The Joker & Cosmopolitan Black magic Eyes párosítás ismét egy jól sikerült alom volt, hisz ch.Independent Midnight lady és Independent My Michelle is eredményes a kiállítások világában. Midnight Lady 2x junior champion 2x felnőtt champion címe melett több klubkiállításon is eredményesen végzett. my Michelle több cacib címmel rendelkezik és az Inter champion cím felé vezető út végén tart jelenleg.

2013. Fire in Heaven The Joker & Independent Dramatic Love párosításából egy kan és egy szuka kutya szerzett kiváló eredményeket kiállításokon. ch. Overdose from Heaven she old-Independent champion címe mellett klubgyőztes és klubhelyezésekkel szinesítette a kiállítási eredményeinket. ch. Oh My God old-Independent a junior és a felnőtt champion címe mellett a klubkiállításokon is megállta a helyét hisz helyezettként érkezett a kiállítások 80%-ról vissza.

2014-ben a Topfuel Myth of Tyebar & Independent Hypnotic Poison párosításból Adamantium old-Independent kiskutyánk számunkra a nagy reménység, hisz olyan adottságokkal rendelkezik, hogy 5 hónapos koráig 3 klubkiállításon 5 angol fajtabíró bírálata alatt is minden alkalommal helyezve volt.

2014-ben az első alkalom, hogy saját tenyésztésű kan kutyánkat elkezdtük használni. Independent Happyness 4 Life & Cosmopolitan Black Magic eyes kutyákból 6 kan kiskutya született, melyből kettő kiskutya már Baby BEst In Show címmel is büszkélkedhet.Vampire old-Independent mindez mellett klubkiállításon is szerzett dobogós helyet Wake up old-Independent pedig a baby best in show mellett több best baby címet is magáénak mondhat.

2012-2014 ig a terveink kezdenek megvalósulni és bízunk benne, hogy 2015-2016-ra minden elképzelésünket meg tudjuk a kutyáinkkal valósítani.

A kiállítási sikerek számunkra fontosak, hisz ezekből láthatjuk, hogy egy-egy kutyának melyek az esetleges gyengébb pontjai, melyet a következő párosításkor erősíteni kell. Ahogy azt is, amikor a kiállításokon az alomtestvérek egymás ellen konkurálnak egy címért. Nem törekszünk arra, hogy két-három alomnál több szülessen a tenyészetünkben egy egy szukától. Úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb nem a mennyiségi, hanem a minőségi tenyésztés.

Nálunk KIZÁRÓLAG törzskönyvezett, chippelt, féregtelenített és vakcinázott kutyákat lehet vásárolni, orvosilag ellenőrzött, szűrt szülőktől.

2012.05.01-től minden nálunk született kiskutya egészségügyi szűrésekkel* is kérhető:

BAER hallásvizsgálat, örökletes szívbetegség (ultrahang), örökletes vesebetegség(ultrahang+labor) Térdkalács-ficam (patella luxatio) (röntgen)

Érdeklődjön a részletekről!

Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy minél többen legyenek tájékozottak az angol bullterrierről, a fajta jellemeiről. Sokan tévesen azt gondolják, hogy veszélyes, harci kutya a bullterrier. Ez nem így van, sőt. 2004-ben András egyik megalapítója volt a Bullterrier Baráti Társaságnak. 2005-ben a Hungária Bullterrier Klub-ban rendelkezett vezetoségi tagsággal. A Magyar Kutyások Szövetségének Országos Terrier Klubjának Bullterrier tagozatának a megalapításában is részt vettünk és 2010-2013, között András titkári funkciót is ellátott..Éva a kennelünk menedzselése mellett jelenleg a Kutya Szövetség havilap és a kutya.hu portál szerkesztője. Az évek folyamán több publikáció, rádió és televízió műsorban is népszerűsítettük a fajtát,ezekről itt talál újságcikkeket, video és rádióbeszélgetéseket!. Rendszeresen szervezünk bullterrier fajtaismertető napokat, ahol a bullterriereket bemutattuk és ezáltal remélhetőleg segítettünk és a jövőben is segítünk az előítéleteket leküzdeni és jobb színben feltüntetni ezt a remek fajtát.Mindezekről is kaphat rendszeres információkat. Ehhez nem kell mást tennie, mint "lájk"olni a facebook adatlapunkat.

Sok mindenkinek, tartozunk köszönettel a segítségükért, a támogatásukért, Ők tudják kik azok, ezúton köszönjük nekik.Kiemelten szeretnénk megköszönni a tőlünk származó kutyáink szerető gazdijaiknak, hogy úgy szeretik a kutyákat ahogy teszik és, hogy számíthatunk rájuk, ha egy-egy kutyát kiállításra szeretnénk vinni. Köszönjük a barátságukat.

Köszönjük, hogy meglátogatják weboldalunkat és bízunk benne, hogy hamarosan boldog bullterrier gazdik lesznek és megtapasztalják, hogy milyen együtt élni, együtt nevetni egy igazi bohóccal, mely minden szeretetet megad és természetesen megérdemel.

Baráti üdvözlettel,

a Korsós család

Bullterrier_foot
PageRankBullTerrier Bull Terrier TOP-100 websas.hu
Find a Dog Breeders in Europe