A tenyésztésbe vont kutyáink mindegyike rendelkezik egészségügyi szűrésekkel, valamint a tenyészthetőséghez szükséges feltételekkel!
bullterrieres hírek az independent bullterrier kennelből. Eladó bullterrier kölykök, almok, eredmények
eladó, született bullterrier kölykök, tervezett bullterrier párosításaink.
fontos tudnivalók a bullterrierről, a kiskutya vásárlásról, gyakran felmerülő bulélterrieres kérdésekről.
Az independent bullterrier kennelrő. Kapcsolatunk a bullterrierekkel a bullterrierről. Milyenek valójában a bullterrierek, fajtatörténetük, standardjuk Nálunk élő bullterrierek. Tenyészbullterriereink, kedvenc bullterriereink bullterrier kölykök, nálunk született bullterrierek, tervezett bullterrier párosításaink, aktuális bullterrier alom, eladó bullterrierek. Gyakran felmerülő bullterrieres kérdések és válaszok fontos nem csak bullterrierre vonatkozó dolgok. kiskutya vásárlási tanácsadó, oltási naptár, takarményozási útmutató. Az Independent bullterrier kennel elérhetőségei bullterrieres képek, kiállítási bullterrierek, kedvenc bullterrierek, stb

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy a hozzánk érkező, ám másokat is érinthető kérdéseikre választ kaphasson minden érdekelt!

Kérdéseiket továbbra is e-mailen várjuk IDE!

 

Leggyakrabban felmerülő kérdések:

Kiállításra szeretnék menni a kutyámmal. kit tegyek?.

 

Első sorban meg kellene győződni róla, hogy a kutyád milyen minőségű. Egy kiállítási kutya lehet teljesen más mint a hobbikutya, bár a gazdájának ő a legszebb. Létezik egy standard és az alapján meg kellene győződnöd, hogy a leírásnak megfelel-e a kutya. Amennyiben tenyésztőtől lett vásárolva, úgy vele kellene egyeztetni, hogy alkalmas-e a kutya erre a célra. Majd gyakorlás és sok sok gyakorlás, hogy miként viselkedik egy kiállítási kutya, mi a menete a ringbe lépésnek. Kiállításokról nagyon sok video található az interneten.

A kiállítási naptárt a kennel klub weboldalán meg lehet találni, ahogy a nevezési felhívást, is. törzskönyv elengedhetetlen a nevezéshez. Az osztályokról is a kennel klub oldalán lehet tájékozódni.

befogadtam egy kan bullterriert. nagyon agresszív. Ilyen is marad?

 

Sajnos kiszámíthatatlan így. Nem tudni az őseit és az agresszió lehet öröklött dolog is. Ezért érdemes kiállítási ősöktől származó kiskutyát vásárolni, mert egy kiállítási kutya nem lehet agresszív. Mivel ez egy felnőtt kutya, így nem lehet biztosan tudni sem az említett öröklött dolgot, sem a szocializáltságot. Az alomban kölyökkorban érdemes elkezdeni a szocializációt és ez mindíg a tulajdonos felelőssége is egyben. Továbbá nem ismert az előélete, hogy mi is történhetett vele, illetve a befogadása körülményei sem ismertek. A bullterrier alapból nem agresszív, így kérdéses, hogy emberre vagy kutyára mutatja ezt. Azt gondoljuk mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, aki felméri a kutyát és ő tudja megmondani, hogy megoldható-e a probléma vagy sem.

Mire van szükségük a kutyáknak? tápra vagy húsra?

 

változatos étrendre, sok húsra, bőséges fehérjére, gyümölcs, zöldség, alacsony szénhidrát és alacsony gabona mennyiség

Cukorbeteg a kutyám és allergias is. mit adhatok neki enni?

 

a cukorbetegség lehet elhízás miatt, illetve a túlzott szénhidrát bevitel miatt. Javasolt az allergia miatt halas vagy vöröshusos tápot vagy húst adni neki és az alacsony szénhidrát bevitel miatt gabonamentes táppal etetni. erre leginkább az Orijen 6 halas vagy Orijen red esetleg az Acana halas vagy bárány almás tápja lehet a leg megfelelőbb.

 

Lekonyult a bullterrierem füle.

 

Amennyiben egy kölyök bullterrier kiskutyáról beszélünk, akkor nagy valószínűséggel fogváltásban van. Ebben az időben a stabil fül állás is meggyengülhet, ami a fogváltás végeztével újra fel kell, hogy álljon. Ez 5 hónapos kor körül várható. Ebben az időszakban porcerősítőt, vagy zöldkagyló, cápaporc kivonatokat lehet neki kiegészítőként adni.

 

Kertben vagy lakásban jobb tartani a bullterriert?

 

A bullterriernek jó a mozgás, a kert, a „szabadság” érzése, ám ugyanakkor lusta is tud lenni a fajta.

Azt szokták mondani, hogy a lakásban tartott bullterrierek sokkal több figyelmet kapnak, hisz a gazdáik közvetlen életterében élnek. Amennyiben lehetőség van rá, úgy véleményünk szerint a sokat szabadban tartózkodó, de az ember közvetlen környezetében élő bullterrier az ideális, a kutya szemszögéből.

Bárhogy is legyen, mindig kell időt szánni a bullterrierünkre és foglalkozni vele, hisz egy igazi családi kutyáról beszélünk.

 

 

Chihuahua mellé egy Bullterrier?

Amennyiben a bullterrier érkezik később és nem két kan kutyáról, van szó, akkor a közös együttélés alkalmával tökéletesen megszokják egymást. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a méret és súly problémája fennáll, így ha nem is szándékosan, akaratlanul is okozhat a csivinek sérülést egy bullterrier.

 

 

 

Mennyibe kerül egy bullterrier kölyökkutya?

Az árak a piacon a 30-40 ezertől akár a csillagos égig is elérhetnek. Természetesen minőségfüggő a dolog.  Egy valamirevaló bullterriert 80-90 ezertől lehet kapni, viszont 100ezer fölött már valószínűbb, hogy megbízhatóbb a bullterrier vásárlás.

Mindenképpen az javasoljuk, hogy az ár ne az elsődleges szempont legyen. Inkább legyen később bullterrierje, mint olcsón azonnal egy megbízhatatlan, esetleg beteg bullterrier.

Mindenképpen törzskönyves (felülbélyegzés nélküli) orvosilag szűrt szülőktől lehozott alomból válasszon kiskutyát. A kiskutyavásárláshoz javasoljuk, hogy olvassa el a kiskutya vásárlási tanácsadót!

 

 

Milyen filmekben szerepel bullterrier?

Sok filmben látható bullterrier, sőt reklámfiguraként is használták.

Egy pár film:

A golyóálló

A nyakörv

(felbukkan a bullterrier, a film plakátján és a filmzenét készítő Massive Attack cd boritóján is bullterrier van)

Blöff

(felbukkan a bullterrier)

Fűre lépni tilos

(felbukkan Chico a bullterrier)

Babe a kismalac

Frankenweenie

Baxter

 

 

Ajánlanátok a bullterriert?

Mindenképpen ajánljuk, mert egy igazi bohóc, aki sok vidámságot ad, szeretetet, hűséget. Egy igazi családi kutya, komoly emberrajongással. Lehet sokakban rémisztő a külseje, de a lelke rózsaszín.

Ám mindenképpen fontos, hogy miként neveljük, hisz könnyen a gazdája fejére nőhet.

 

Szerintetek bullterrierrel lehet kutyasuliba járni?

Természetesen lehet. Semmiben sem különbözik a bullterrier más kutyafajtától, nincs ilyen tiltás érvényben.

 

A bullterrier kiskutyáknak mikortól áll fel a fülük?

Ez a bullterriereknél változó. Meghatározza a genetika, a csontozat, stb. Leginkább 2 hónapos kortól szokott állni a fül, ami 4 hónapos kor kürül a fogváltás következtében lekonyulhat, ami kb 5 hónapos kor körül, a fogváltás végeztével feláll. Ebben az időben lehet zöldkagyló, cápaporc kivonatokat adni, segítve a porcos fül erősítését. Amennyiben nem áll föl, úgy szakszerű kötözéssel lehet segíteni ezt.

 

A bullterrier akkor most harcikutya volt vagy sem?

A kezdeti cél a XVIII.században a harci kutya létrehozása volt. Ez „hála égnek” nem sikerült, így kiállítási, majd mára igazi családi kutya lett. Nem gyakori, hogy bullterriert használnának harcokra. Gyakoribb az egyéb bull típusú terrier. Sajnos az egyedi sokak által félelmet kiváltó feje miatt és a bull szócska miatt még mindig le harci kutyázás, pedig komoly tanulmányokkal lehet alátámasztani, hogy semmiben sem tér el egyéb fajta kutyáktól, sőt.

 

Létezik könyv, dvd, vagy cd a bullterrierekről és ha igen, hol kapható?

A leginkább elterjedt könyv a Dr. Dieter Fleig A bullterrier c. könyve melyet sajnos már antikváriumban sem nagyon lehet megszerezni. Hamarosan viszont elérhetővé tesszük a weboldalunkon, letölthető formátumban.

Fajtaismertető videókat pedig itt találni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bullterrier_foot
PageRankBullTerrier Bull Terrier TOP-100 websas.hu
Find a Dog Breeders in Europe